Möödunud nädalal avaldas elektroonilise muusika lipulaev I Wear* Experiment uue singli “Unwind”. Loost õhkub kevad-suvist värskust, idülli ja triole omast elektrovürtsi. Sel ideaalsel helitaustal kaikub Johanna Eenma meloodiline ja lummav vokaal. Lisaks muusika-alasele tegutsemisele loob Johanna visuaalseid meistriteoseid stilistina ja ka käsitööna voolitud-küpsetatud Hoji kõrvarõngaste brändi loojana. Tähistamaks I Wear* Experimenti oh-kui-head helipala ja bändi andekast loovikust front woman’it, sisustab “Ankeeti” oma mõtetega vokalist Johanna!

I Wear* Experiment. Vasakult: Mikk Simson, Johanna Eenma, Hando Jaksi.

I Wear* Experiment. Vasakult: Mikk Simson, Johanna Eenma, Hando Jaksi.

Nimi: Johanna Eenma

Vanus: 29

Elukutse(d): Vabakutseline loovinimene, stilist, laulja. 

Värvikas lapsepõlvemälestus: Mul on kahjuks üli-üli kehv mälu, oma elust ning lähiminevikustki mäletan vähe. Ent meenub suvehommik koolieelikuna, kui olin ärganud enne oma pere ning kuulasin kirjutuslaua peal istudes raadiot, millest olin välja kruttinud äkki venekeelse estraadi. Hiljem sellest inspireerituna tiirutasin aias ümber maja ning imiteerisin täiest torust vene keeles ooperi laulmist. 

Iseloomuomadus, mida väärtustan: kohusetundlikkus.

Olen hea: arvan, et olukordades kohanema ning nägema lootust pikemas perspektiivis. 

Olen õnnelik, kui: päike paistab või inimesed üllatavad oma lahkusega. Ning kui olen inspireeritud ja tegutsemas. 

Kui mul oleksid supervõimed, siis oskaksin: kiiremini või lihtsamini õppida – pilli, kodeerimist, laulmist, mingit töövõtet või tehnikat, võõrkeeli. 

Kui saaksin üleöö midagi muuta, siis see oleks: kaotada (raha)ahnuse.

Kui kohtaksin tulnukat, siis ütleksin talle: vihjaksin, et mulle meeldiks temaga tuttavaks saada, kui ta on up for it

Mulle meelde jäänud või oluline mõte: “Ei on sul juba olemas, jaad pead küsima.” 

Minu kirjutatud lasteraamatu pealkiri oleks: ‘’Kass Kana ja tema puugid’’

Suurim muusikaalane väljakutse: oleks osaleda suures muusikalis. Ent ka mõni väljamaine koostöö, kuna ma olen hullult arg improviseerija, suhtleja ning aeglne kookonist välja tulema. Või isegi üksinda mõni hea lugu kirjutada on väljakutse. 

Minu kolm suurimat eeskuju: mu vanemad, sest nad on kõige töökamad inimesed keda ma tean ning nad on suutnud mind ja mu õde kasvatada headeks, sallivateks ja lahketeks inimesteks. Kolmas eeskuju jõuab mind ehk loodetavasti veel õpetama tulla.

Sõna “unwind” sümboliseerib minu jaoks: vaatama olukorrale eemalt peale ning sinna tagasi minema rahulikumalt.

Kuula I Wear* Experimenti värsket singlit:

Save the date ja toeta I Wear* Experimenti loometegevust

01.05 ‘’Unwind (beautyXchaos)’’ videoesitlus, mis sündis koostöös meie armsate ülemaailmsete kuulajatega
08.05 tuleb välja IWE x Retrosonic live session video
09.05 IWE RGB online kontsert Elu24 vahendusel

IWE merchi ostes toetate meie uue muusika välja andmist: https://www.311.ee/iwe. @iwearexperiment instalehel näete tagasivaateid meie Aasia tuuridele ning tulevasi tegemisi. 

Isiklik instakonto on @annahoji.

Loe Häppeningi täispikka intervjuud I Wear* Experimentiga SIIT

Kaanefoto: Johanna Eenma autoportree
Bändifoto: Kaspar Brandt