Jätkame reisi graafilise disaini lainel. Mis siis ikkagi iseloomustab head disaini ning kelle töödel võiksid disainihuvilised hoida silma peal? Seoses läheneva Disainiauhinnad 2020 konkurssiga jagab mõtteid auhinnatud graafiline disainer, ajakirjakohviku Kursiiv üks käivitajatest ning auhinna Noor Püss 2017* võitja Pamela Sume.

Nimi: Pamela Sume

Vanus: 27

Elukutse: Graafiline disainer

Värvikas lapsepõlvemälestus: Mäletan kuidas ma esimest korda Bounty’t maitsesin. See oli mega.

Iseloomuomadus, mida väärtustan: Kirglikkus

Olen hea: varajane ärkaja.

Olen õnnelik, kui: juunis sajab lund.

Kui mul oleksid supervõimed, siis oskaksin: teleporteeruda – mul jääb aega väheks, et kõik päeva jooksul tehtud jõuaks. See lihtsustaks.

Kui saaksin üleöö midagi muuta, siis: muudaksin ajakulgu/aega.

Kui kohtaksin tulnukat, siis ütleksin talle: “Võta mind kaasa.”

Mulle meelde jäänud või oluline tsitaat: ‘’Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb armastus,’’ ei ole kindel, kui õige jutt see on.

Minu kirjutatud lasteraamatu pealkiri oleks: Tyramisu

3 tegevust, mida soovitan teha rasketel hetkedel: Pane peale Hiroshi Yoshimura – Soundscape 1: Surround album, vaata kassivideot ja söö lemmikmaiust.

3 põhjust, miks armastan oma elukutset: Mul on olnud võimalus tuusade disaineritega ja fotograafidega koostööd teha, sellest kogemusest olen saanud sõpru ja kontakte ning olen saanud luua maailma, milles mulle meeldib sebida.

Minu jaoks iseloomustab head disaini: see, kui ei pea seletama üle millega tegu.

Lemmik töö, mille olen loonud on: Minu enda tööd ei saa pidada väga lemmikuks, aga on olnud mõni ülimeeldiv koostöö.

3 disainerit, kelle tegemistel soovitan hoida silma peal: Eleonora Šljanda, Erik Merisalu, 2020 aasta Noor Püss

Soovitan kandideerida Noore Püssi ehk ADC*E noore disaineri auhinnale, sest: vahel on hea pai ka saada. Natuke tuult tiibadesse ja paar magusat kontakti on kindlasti hea põhjus osaleda.

Eesti Disainiauhinnad 2020 kutsub üles esitama töid konkursile, et tunnustada Eesti võimekamaid disainereid ja disainibüroosid, parimaid disainikasutajaid ning erilisemaid disainitegusid. Tutvu kategooriate ja tingimustega siin.

* Auhinna Noor Püss 2017 pälvisid Andreas Roosson ja Pamela Sume.

Mõned Pamela Sume tehtud tööd: